Osmaniye
20 Nisan, 2025, Pazar
  • DOLAR
    38.02
  • EURO
    41.05
  • ALTIN
    3761.3
  • BIST
    9.613
  • BTC
    86141.857$

Düziçi’nde Nüfusun %9.5'i Koranavirüs Testi Yaptırdı


Düziçi’nde Nüfusun %9.5'i Koranavirüs Testi Yaptırdı
Osmaniye Sağlık İl Müdürü Hasan Öznavruz, kent genelinde yüzde 58 test oranına ulaştıklarını söyledi.

Osmaniye’de ve Düziçi'nde salgın nedeniyle bir çok vatandaş virüs taşıdığı şüphesiyle kent hastanelerine koştu

Kentte vaka ve ölümlerin artmasıyla endişeye düşen çok sayıda vatandaş korana virüs şüphesiyle test yaptırmak için başvuru yaptı.
 

Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Yayın Organı Gündem 80'in yanı sıra Radyo 80 ile Kanal 80'in facebook hesaplarından canlı ortak yayınına katılan Osmaniye İl Sağlık müdürü Dr. Hasan Öznavruz yaptığı açıklamada Osmaniye merkezde Nüfusun %58’sini koronavirüs testi yaptırdıklarını belirterek. Sırayla Kadirli %18.5, Düziçi’nde %9.5’ine test yapıldığını aktardı.

Osmaniye İl Sağlık müdürü Dr. Hasan Öznavruz yaptığı açıklamada Osmaniye merkezde Nüfusun %58’sini koronavirüs testi yaptırdıklarını belirterek. Sırayla Kadirli %18.5, Düziçi’nde %9.5’ine test yapıldığını aktardı.

Öznavruz, Geçtiğimiz günlerde Osmaniye ili olarak risk grubuna girdiklerini, yapılan tedbirler sonrası risk grubunun altına indiklerini aktarırken.

Osmaniye ilinde Covid19 vakasının en çok yaşandığı mahallelerin Raufbey Mahallesi, Eyup Sultan Mahallesi, Mimar Sinan Mahallesi, Fakülte çevresi ve Mehmet Akif Ersoy Mahallesi olduğunu aktardı.

Tedbirlerle beraber çok daha iyi noktalara geleceğini söyleyen Öznavruz aşıyı ilk yaptıracaklarından biri olacağını, 15 yıl önce çocuk ölümleri %40 civarındayken kızamık vb. Aşılar sayesinde %13’lere gerilediğini, Aşının risk gruplarından başlayarak tüm vatandaşlarımızı aşılayarak covid-19’dan kurtulacağını düşünüyorum dedi. Haber : Ersin Şimşek

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!