Osmaniye
24 Kasım, 2024, Pazar
  • DOLAR
    30.56
  • EURO
    32.84
  • ALTIN
    1982.3
  • BIST
    8757.66
  • BTC
    43248.04$

Osmaniye'de Çilek bahçesi kurulumu hibe başvuruları başladı

Osmaniye'de Çilek bahçesi kurulumu hibe başvuruları başladı
Osmaniye Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında, 2024 yılı için “Çilek Bahçesi Kurulumu” hibe çağrı döneminin başladığı bildirildi.

Osmaniye Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kırsal Dezavantajlı Alanlar Kalkınma Projesi kapsamında, 2024 yılı için “Çilek Bahçesi Kurulumu” hibe çağrı döneminin başladığı bildirildi.

İl Müdürü Erdem Kolabaş, yaptığı açıklamada, çağrı ile gelir düzeyi düşük, küçük ve parçalı tarım alanlarında üretim yapan çiftçilerin desteklenerek gelir düzeylerinin artırılması ve yaşam kalitelerinin iyileştirilmesinin hedeflendiğini belirtti.

Başvuruların 1 Mart’a kadar devam edeceğini ifade eden Kolabaş, şunları kaydetti:

“Proje bölgesinde yer alan çiftçilerimize verilecek hibelerle en az 2 en fazla 5 dekarlık alanlarda çilek bahçeleri kurdurulacaktır. Bu ilan metni genel bilgilendirme amacıyla hazırlanmıştır.

En az 2 en fazla 5 dekarlık alanlarda sertifikalı fideli, damlama sulamalı ve plastik malçlı çilek bahçeleri kurulumu yapılacaktır. Osmaniye ili Bahçe, Düziçi, Hasanbeyli, Kadirli, Merkez ve Sumbas Ekonomik Kalkınma Kümelerine bağlı köylerde/mahallelerde hibeye çıkılacaktır. Bahçe Ekonomik Kalkınma Kümesi Bahçe ilçesinin tüm mahalle ve köylerini kapsamaktadır. Düziçi Ekonomik Kalkınma Kümesi Düziçi ilçesinin idari sınırları içerisinde bulunan 8 köyü (Çitli, Çotlu, Gökçayır, Kuşcu, Söğütlügöl, Yenifarsak, Yeşildere, Yeşilyurt) kapsamaktadır. Hasanbeyli Ekonomik Kalkınma Kümesi Hasanbeyli ilçesinin tüm mahalle ve köyleri ile birlikte Osmaniye İli Merkez İlçe Serdar Köyünü kapsamaktadır.

Kadirli Ekonomik Kalkınma Kümesi ilçesinin idari sınırları içerisinde bulunan 5 köyü (Değirmendere, Koçlu, Kösepınarı, Tahta, Yoğunoluk) kapsamaktadır. Merkez Ekonomik Kalkınma Kümesi ilçesinin idari sınırları içerisinde bulunan 6 köyü (Dereobası, Karataş, Kırıklı, Küllü, Oruçgazi, Yarpuz) kapsamaktadır. Sumbas Ekonomik Kalkınma Kümesi ilçesinin idari sınırları içerisinde bulunan 4 köyü (Çiçeklidere, Esenli, Gafarlı, Yeşilyayla) kapsamaktadır”

Kolabaş, bireysel başvurularda %70 oranında destekleme yapılacağını aktardı.

Hibe çağrısı kapsamında satın alınacak mal/malzemelerin KDV-ÖTV’si başvuru sahibi tarafından ödeneceğini dile getiren Kolabaş, şöyle devam etti:

“Başvuru Süresi 12 Şubat 2024 – 01 Mart 2024 arasındadır. Son Başvuru Tarihi

01 Mart 2024 günü saat 17:00’ye kadardır. Bu tarihten sonra yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir. Başvurular Bahçe, Düziçi, Hasanbeyli, Kadirli, Sumbas İlçe Tarım ve Orman Müdürlükleri ile Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılacaktır.

Başvuru sahiplerinin “C. Uygulama bölgesi” bölümünde yazılı köylerde/mahallelerde ikamet etmesi zorunludur. Duyuru tarihi itibariyle en az 6 (altı) aylık asli ikametinin bu mahallelerde/köylerde olduğunu gösteren Tarihçeli Yerleşim Yeri Bilgisi Raporu istenecektir. Başvuru sahiplerinin “C. Uygulama bölgesi” bölümünde yazılı köylere/mahallelere ait 2024 üretim sezonuna ait Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kaydı sunulmalıdır.

Başvuru yapacak kadın çiftçiler için ÇKS kayıtlılık durumu yok ise yatırım yapmalarına engel teşkil etmemesi için aynı hanede oturan eşinin veya birinci derecede kan veya kayın hısımlarının belgeleri ile hibe desteğinden yararlanabilirler.

Değerlendirme aşamasında kayıt belgesi kullanılan kişinin kayıtlı tüm arazi varlığı puanlamaya tabi tutulur. Tüzel kişiler ve çiftçi örgütleri adına başvuru yapılamaz.

Kamu çalışanları (kadrolu ve sözleşmeli işçi, memur vs.) başvuru yapamazlar. Geçmiş yıllarda KDAKP kapsamında Çilek Bahçesi Kurulumu hibesi alanlar (aynı hanede yaşayanlar da dâhil olmak üzere) başvuru yapamazlar.

Başvuruda Başvuru Formu (İl/İlçe Müdürlüğünden temin edilebilir). ÇKS Belgesi (2024 üretim yılına ait) ,Yatırım Yerine ait Tapu Kaydı (Mülkiyet Belgesi), Yatırım yapılacak arazinin tapusu, arazi verasete iştirak tapulu ise en az 5 yıllık muvafakatname, kiralık ise en az 5 yıllık kira sözleşmesi, Başvuru sahibinin e-Devlet sisteminden alacağı son 6 aydır asıl ikamet yerinin Proje Bölgesinde olduğunu gösterir belge, E-Devlet sisteminden alacağı SGK Hizmet Döküm Raporu, E-Devlet sisteminden alacağı Nüfus Kayıt Örneği, Aynı Hanede Yaşayan Bireyler Beyan Formu (İl/İlçe Müdürlüğünden temin edilebilir), Yararlanıcı Bilgi Formu (İl/İlçe Müdürlüğünden temin edilebilir), Başvuru sahibi herhangi bir çiftçi örgütüne kayıtlı ise belgesi (Ziraat Odası üyeliği hariç), Hibe konusuyla ilgili (Çilek yetiştiriciliği) eğitime katılmış ise, sertifika veya katılım belgesi, Eğer başvuru sahibi ile aynı hanede ikamet eden en az %80 engelli birey varsa, engellilik durumunu gösteren rapor eklenmelidir. Teknik ve İdari Şartname (İl/İlçe Müdürlüğünden temin edilebilir)”

Kolabaş, proje bölgesinde ikamet eddenlerin Bahçe, Düziçi, Hasanbeyli, Kadirli, Sumbas İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Osmaniye İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne giderek yatırım yapmak istedikleri alanla ilgili olarak formları doldurup başvuru yapılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

Kaynak: Haber Merkezi

Videolar için YouTube kanalımıza abone olmayı unutmayın!


  • 0
    SEVDİM
  • 0
    ALKIŞ
  • 0
    KOMİK
  • 0
    İNANILMAZ
  • 0
    ÜZGÜN
  • 0
    KIZGIN

Facebook Yorum

Yorum Yazın

E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar ile işaretlenmişdir.

Başka haber bulunmuyor!