Çenet, yaptığı açıklamada, fedakar sağlık çalışanlarının bir Tıp Bayramı’na daha hüzünle girmenin burukluğunu yaşadığını belirtti.
2021’in “sağlık çalışanları yılı” ilan edildiğini ancak sorun ve beklentilerinin çözümüne dair henüz bir ümit ışığı görülmediğini ifade eden Çenet, “Buna karşın bolca alkış, bir o kadar takdir ve teşekkür alıyorlar. Ancak bir türlü sesleri duyulmuyor, sorunları çözüme kavuşturulmuyor, yüzleri güldürülmüyor. Fedakarlıkları, alın terleri, mücadeleleri, canlarını ortaya koymaları, bir türlü yetmiyor sorunlarının çözümüne.Hak etmediklerini ya da hakları olmayanları değil, alın terlerinin ve mücadelelerinin karşılığını istiyorlar” dedi.
Çenet, sağlık çalışanlarının ağır iş yükü altında öteden beri ezildiklerini, pandemi sürecinde de bu yükün katlanarak arttığını dile getirdi.
Sağlık çalışanlarının şiddet kurbanı olmak istemediğini anımsatan Çenet, “Çünkü şiddet sadece mağduru etkilemiyor; göreni, duyanı kısacası tüm çalışanları doğrudan etkiliyor, travmalara neden oluyor, korkutuyor, sindiriyor. Sonuç olarak, sağlık çalışanlarının daha pek çok sorunu var. Bu sorunlarla yaşamayı, bu sorunlara alışmayı, bu sorunların gölgesinde kutsal mesleklerini ifa etmeyi istemiyorlar. Mesleklerini severek yapmalarının yanında bayramlarını bayram gibi kutlamak ve hayatlarını müreffeh bir şekilde sürdürmek istiyorlar. Tüm bunları sağlık çalışanlarına çok görmemek gerekir. Sağlık çalışanları bayramın en güzelini en iyisini hak ediyor. Çünkü onlar bu ülkenin “hayat sigortası.” Herkesi, özellikle de sorumluluk sahibi olanları, bunun anlam ve önemini anlamaya ve bu doğrultuda sorunları çözmeye davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Sağlık-Sen Şubesi
Yorum Yazın
E-posta hesabınız sitede yayımlanmayacaktır. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişdir.